Проект Закону України

2012-08-02

Закон України Про внесення змін до деяких законів України щодо підтримки загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості
Верховна Рада України постановляє:

I. Частину а) пункту 7 статті 87 Глави 14 Бюджетного кодексу України (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 2010, N50-51, ст.572) доповнити такими абзацами:
„загальноосвітні навчальні заклади у сільській місцевості, в частині потреб на комунальні послуги й енергоносії та добудови, реконструкції і проведення капітальних ремонтів шкільних приміщень, які експлуатуються понад 20 років;"

II. Статтю 43 розділу VIII Закону України «Про загальну середню освіту» (Відомості Верховної Ради України (ВВР), 1999, N 28, ст.230) доповнити пунктом 3:
„3. Фінансування загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості здійснюється з державного та місцевих бюджетів пропорційно і відповідно до видатків річних бюджетів на освіту з урахуванням кошторису видатків таких закладів на комунальні послуги та енергоносії.
Міністерству освіти і науки, молоді та спорту України щорічно враховувати потреби витрат на комунальні послуги та енергоносії загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості і потреби фінансування добудови, реконструкції та проведення капітальних ремонтів шкільних приміщень загальноосвітніх навчальних закладів у сільській місцевості, які експлуатуються понад 20 років у розрахунок видатків Державного бюджету на освіту."

III. Кабінету Міністрів України привести свої нормативно-правові акти у відповідність до цього Закону до 1 січня 2013 року.

IV. У зв'язку з впливом положень даного закону на окремі статті Бюджетного кодексу та формування видатків Державного бюджету і місцевих бюджетів, цей Закон набирає чинності з 1 січня 2013 року.

Голова Верховної Ради України В.М. Литвин

Кiлькiсть переглядiв: 313

Коментарi